Roti

Roti – to bez wątpienia jedna z moich ulubionych potrawa. Zajadałem się nią w Malezji i Tajlandii. Są to smażone placki (coś jak naleśniki, ale cieniutkie). Można je jeść na słodko np. z Nutellą, bananami, owocami lub z jajkiem 🙂 Co tu dużo mówić, są pyszne! Oj potrafiłem ich zjeść co nie miara. Dobrze, że nie mogę ich jeść w Polsce bo bym przytył 😉

A więc zaczynamy. Ciasto cieniutko rozciągamy:

DSC00813

Układamy na rozgrzaną blachę:

DSC00814

Dodajemy pokrojone dodatki:

DSC00815

Składamy i smażymy:

DSC00816

Po chwili pyszne Roti jest gotowe. Można je jeszcze polać np. mleczkiem kondensowanym, posypać cukrem. Pychota!

DSC00810

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *